مقاله ها و بخش نامه ها

تفسیر ماده ۱۴۱ قانون مالیات های مستقیم و تبصره های آن

تفسیر ماده ۱۴۱ قانون مالیات های مستقیم و تبصره های آن

یکی از مهم‌ترین منابع تامین مالی دولت‌ها از طریق دریافت مالیات از صادرات کالاها و اقلام مختلف است که پرداخت آن توسط صادرکنندگان الزامی است. به همین دلیل در قانون مالیاتی کشور شرایط پرداخت و مشمولان مالیات بر صادرات مشخص می‌شود. با توجه به این توضیحات در این مطلب قصد داریم یکی از قوانین مالیاتی یعنی ماده ۱۴۱ قانون مالیات‌های مستقیم را به طور کامل بررسی کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
مالیات بر واردات چیست و چگونه محاسبه می شود؟

مالیات بر واردات چیست و چگونه محاسبه می شود؟

تاجرین و واردکنندگان که کالاها و اقلام مورد نیاز را به کشور وارد می‌کنند باید مبلغی را به عنوان مالیات به دولت بپردازند که در واقع این مبلغ بخش مهمی از درآمدهای دولت را تشکیل می‌دهد. در این مطلب به بررسی نرخ مالیات بر واردات می‌پردازیم و جزئیات آن را بررسی می‌کنیم. اگر شما هم در حوزه واردات فعال هستید پیشنهاد می‌کنیم برای آگاهی از قوانین مالیاتی تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
۱۳ دلیل رد دفاتر مالیاتی چیست و چگونه برطرف می شود؟

۱۳ دلیل رد دفاتر مالیاتی چیست و چگونه برطرف می شود؟

مودیان موظفند برای تشخیص میزان درآمد هر واحد تجاری و همچنین به‌منظور محاسبه مالیات اصناف مختلف، دفتری را تحت عنوان دفاتر مالیاتی به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند. درنهایت این دفاتر توسط کارشناسان مالیاتی این سازمان بررسی می‌شوند و در صورت وجود هرگونه مغایرت و اشکال در آن، کارشناس می‌تواند این دفاتر مالیاتی را رد یا علی الراس کند.
تفسیر ماده ۱۳۴ قانون مالیات مستقیم و تبصره های آن

تفسیر ماده ۱۳۴ قانون مالیات مستقیم و تبصره های آن

مالیات با عنوان هزینه‌ای اجتماعی از تمام افراد جامعه گرفته می‌شود تا دولت امکانات و منابع کشور را جایگزین کند. اما با توجه به اینکه تمام افراد جامعه از لحاظ اقتصادی در شرایط یکسان نیستند یا ممکن است نیاز به حمایت داشته باشند، در قانون مالیات برای برخی افراد و گروه‌ها معافیت مالیاتی در نظر گرفته می‌شود. ماده ۱۳۴ قانون مالیات‌های مستقیم یکی از قوانینی است که ناظر به معافیت مالیاتی است.
مالیات بر ارزش افزوده چیست و چگونه محاسبه می شود؟

مالیات بر ارزش افزوده چیست و چگونه محاسبه می شود؟

حتما تا­به­‌حال هنگام خرید از رستوران­‌ها، کافه‌ها و سایر مراکز خرید، در منو یا لیست قیمت‌ها این جمله را دیده‌اید: «به کلیه قیمت‌ها ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده اضافه می‌­شود». احتمالا این جمله برای شما خوشایند نیست و دوست دارید آن را از زیر منو پاک کنید. با این وجود لازم است بدانید این نوع مالیات در قسمت­‌های زیادی از جهان اخذ می­‌گردد و فواید زیادی برای کشورها دارد. در این مقاله، همه چیز را درباره مالیات بر ارزش افزوده به زبان ساده برای شما توضیح می‌­دهیم.
نحوه استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی (۵ راه رفع آن)

نحوه استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی (۵ راه رفع آن)

یکی از دلایل اصلی سلب اختیار خروج از کشور، بدهی مالیاتی است. به عبارتی دیگر اگر شما مالیات خود را در زمان مشخص به سازمان امور مالیاتی پرداخت نکرده باشید، اجازه خروج از کشور را ندارید. این قانون در جهت جلوگیری از فرار مالیاتی گرفته شده است. در این مطلب سعی کرده‌ایم صفر تا صد این موضوع را از استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی تا شیوه رفع آن را به زبان ساده آموزش دهیم
مالیات شرکت های زیان ده چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

مالیات شرکت های زیان ده چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

یکی از چالش‌هایی که برخی از شرکت‌های نوپا با آن روبرو می‌شوند این است که هزینه‌های شرکت بالا می‌رود درحالی‌که درآمد کاهش پیدا کرده یا تغییری نکرده است. پرسش اغلب مدیران شرکت این است که در چنین شرایطی آیا لازم است مالیات بپردازند؟ یا مبلغ مالیاتی که برای شرکت تعیین می‌شود چقدر است؟ در این مطلب به بررسی میزان مالیات شرکت‌های زیان‌ده می‌پردازیم؛ پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
راهنمای ثبت نام و محاسبه مالیات دستگاه پوز و کارتخوان

راهنمای ثبت نام و محاسبه مالیات دستگاه پوز و کارتخوان

این روزها همه چیز تغییر کرده است؛ از شیوه ارتباطات گرفته تا رفت و آمد و کسب و کار. بر کسی پوشیده نیست که در حوزه‌های مالی هم تغییرات شگرفی در سال‌های اخیر ایجاد شده است. پول نقد، مخصوصاً پس از همه‌گیری کرونا، جای خود را به کارت‌های بانکی داده است. این موضوع، همه کسب و کارها را وادار کرده است تا برای خرید و فروش، به جای دریافت وجه نقد از مشتری، از کارتخوان یا پوز استفاده کنند. این دستگاه‌ها می‌توانند سیار و یا ثابت باشند و به شما کمک می‌کنند تا به حساب و کتاب مالی خود بهتر برسید.
کدینگ حسابداری چیست؟ (انواع و مراحل کدینگ حسابداری)

کدینگ حسابداری چیست؟ (انواع و مراحل کدینگ حسابداری)

حسابداران به منظور تسهیل و بالابردن دقت در کارها، از شیوه‌های حسابداری مکانیزه استفاده می‌کنند و با دسته‌بندی حساب‌ها و امور مالی به هر کدام از مجموعه‌های آن یک کد داده می‌شود تا عملیات حسابداری بدون خطا انجام پذیرد. در این مطلب قصد داریم اطلاعات دقیقی در مورد کدینگ حسابداری و انواع آن در اختیار شما قرار دهیم. پیشنهاد می‌کنیم خواندن ادامه‌ی این مطلب را از دست ندهید
۱۰ راه کاهش مالیات؛ چگونه مالیات کمتری دهیم؟

۱۰ راه کاهش مالیات؛ چگونه مالیات کمتری دهیم؟

این سوال که چگونه مالیات کمتری بدهیم و یا حتی ندهیم، از پرسش‌هایی است بیشتر افراد حداقل برای یک بار در زندگی از خود می‌پرسند. اما آیا واقعا راه حلی برای عدم پرداخت و یا حداقل کاهش مبلغ پرداختی وجود دارد؟ اگر این راه های کاهش مالیات وجود دارند، چگونه می‌توان به آن‌ها دسترسی پیدا کرد؟ و آیا برای این کاهش مالیات تا به حال قانونی صادر شده است؟ برای فهمیدن پاسخ سوالات فوق خوب است که این مطلب ما را تا انتها دنبال کنید.
نرخ مالیات حساب تجاری چقدر است و نحوه محاسبه آن

نرخ مالیات حساب تجاری چقدر است و نحوه محاسبه آن

بر اساس مصوبه جدید دولت برخی از حساب‌های شخصی افراد، به عنوان حساب تجاری تلقی شده و مشمول مالیات می‌باشد. دولت و سازمان‌های ذی‌ربط قوانین و مقررات مختلفی را برای تشخیص حساب‌های تجاری افراد وضع کرده‌اند. اگر شما نیز ماهیانه تعداد تراکنش زیادی را انجام می‌دهید، ممکن است مشمول این قانون شوید. در ادامه با بررسی کامل نحوه‌ی تشخیص حساب‌های تجاری و نوع محاسبه مالیات آن همراه ما باشید.
نحوه محاسبه مالیات شرکت ورشکسته و قوانین مالیاتی آن

نحوه محاسبه مالیات شرکت ورشکسته و قوانین مالیاتی آن

شرکت تجاری به دلایل مختلفی ممکن است نسبت به پرداخت بدهی‌هایی که دارد دچار کسری بودجه شود و از عهده‌ی پرداخت آن برنیاید. در این وضعیت شرکت یا طلبکار به دلیل ناتوانی در پرداخت بدهی از دادگاه درخواست اعلام ورشکستگی می‌کند. با صادر شدن رای دادگاه محدودیت‌های مالی و قانونی برای شرکت ایجاد می‌شود. اما سوالات مهمی که در این مورد مطرح می‌شود این است که آیا پرداخت مالیات شرکت ورشکسته الزامی است؟
۵ روش سریع پرداخت قبض مالیات (آموزش تصویری)

۵ روش سریع پرداخت قبض مالیات (آموزش تصویری)

شاید شما هم مانند برخی افراد تصور کنید که این موضوع تنها مربوط به شرکت‌هاست و آموزش پرداخت مالیات برای شما کاربرد چندانی ندارد؛ اما واقعیت چیز دیگری است. نحوه پرداخت مالیات به طور کلی به دو دسته پرداخت مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می‌شود. تا قبل از این، افراد حقیقی و حقوقی که مشمول این موضوع می‌شدند می‌توانستند برای پرداخت از شناسه و قبض پرداخت استفاده کنند، اما امروزه دیگر قبض مالیاتی صادر نشده و پرداخت با روش‌های دیگری از جمله پرداخت با شناسه ۳۰ رقمی نسیم، بارکد یا مراجعه حضوری به سامانه امور مالی
آموزش قوانین و نحوه ابلاغ اوراق مالیاتی

آموزش قوانین و نحوه ابلاغ اوراق مالیاتی

مالیات دارای قوانین مشخص و محکمی است که باعث می‌شود تا مودیان ملزم به تکمیل اظهارنامه مالیاتی و در نهایت پرداخت هزینه مالیاتی شوند. گاهی اوقات نیاز است تا اطلاعیه‌هایی از طرف سازمان امور مالیاتی صادر و به مودی ارائه شود. ابلاغ برگه‌های مالیاتی و نکاتی که در این مورد باید بدانید، از اهمیت بالایی برخوردارند. در این مقاله در مورد انواع ابلاغ اوراق مالیاتی و روش‌های آن بحث می‌کنیم.
قوانین معافیت مالیاتی کسب و کارهای کوچک در سال ۱۴۰۱

قوانین معافیت مالیاتی کسب و کارهای کوچک در سال ۱۴۰۱

مالیات جزو مباحثی است که تقریبا همه کسب و کارها با آن سروکار دارند. پرداخت مالیات برای بنگاه‌های اقتصادی ضروری است. با این حال استثناهایی هم وجود دارد. مالیات کسب و کارهای کوچک، یکی از این استثناهاست. درواقع این کار از طرح‌های تشویقی دولت برای رونق اقتصاد محسوب می‌شود. شرایط استفاده از این طرح‌های تشویقی چیست؟ در این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم. با ما همراه باشید.
مالیات قطعی چیست و چگونه باید به آن اعتراض کرد؟

مالیات قطعی چیست و چگونه باید به آن اعتراض کرد؟

اگر شما صاحب یک کسب‌ وکار هستید یا قصد فعالیت در این زمینه دارید، اطلاع از مفاهیم مرتبط به امور اقتصادی و مالیاتی کشور می‌تواند تا حد زیادی موثر و کمک‌کننده باشد. اگر به عنوان یک مدیر یا گرداننده کسب ‌وکار از ساز وکارها و مناسبات مالیاتی کشور بی‌اطلاع باشید، در آینده‌ای نه چندان دور تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های شما ممکن است برای شرکت شما ضررهای زیادی به همراه داشته باشد.
مالیات مکسوره چیست و چگونه محاسبه می شود؟

مالیات مکسوره چیست و چگونه محاسبه می شود؟

همان‌طور که اسم آن نشان می‌دهد، «مالیات مکسوره» به معنای مالیاتی است که از چیزی کسر یا کم می‌شود. به طور کلی، مالیات مبلغ پرداختی است که به شکل لازم، اجباری و بلاعوض از طرف اشخاص حقیقی و حقوقی، موسسات و… به دولت پرداخت شود. این پول در حقیقت بخشی از درآمد دولت محسوب می‌شود که آن را در کارهای عمرانی و سایر اموری که سبب رشد اقتصادی می‌شود مصرف می‌کند. مالیات‌ها بخش مهمی از درآمدهای دولت‌ها در سراسر جهان هستند و به شکل‌های مختلفی از اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت می‌گردند.
قوانین و معافیت مالیات خرید و فروش ارز دیجیتال در ایران

قوانین و معافیت مالیات خرید و فروش ارز دیجیتال در ایران

تعداد زیادی از مردم کشورمان به علت تازگی بازار کریپتوکارنسی و سودآوری بالقوه بالایی که می‌تواند داشته باشد، جذب آن شده‌اند. البته خرید و فروش ارزهای دیجیتال یا ترید کردن همیشه با سود همراه نیست و بدون تردید افراد زیادی هم دچار ضرر شده‌اند.
آموزش محاسبه میزان مالیات درگاه‌های پرداخت اینترنتی

آموزش محاسبه میزان مالیات درگاه‌های پرداخت اینترنتی

امروزه خریدهای آنلاین زیادی انجام می‌‌‌شوند و روزبه‌روز هم به تعداد آن‌ها اضافه می‌شود. یکی از روش‌های رایج و آسان برای انتقال وجه در این خریدهای دیجیتال استفاده از درگاه‌های پرداخت اینترنتی است. اگر شما هم از این درگاه‌ها برای کسب‌وکارتان استفاده می‌کنید، حتما می‌دانید که اخیرا این درگاه‌ها هم مشمول مالیات می‌‌شوند. محاسبه و میزان مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی از مطالب مهمی‌ است که صاحبان کسب‌وکارهای بزرگ و کوچک باید به‌خوبی با آن آشنایی داشته باشند.
مالیات اصناف چیست؟ نرخ و نحوه محاسبه مالیات اصناف

مالیات اصناف چیست؟ نرخ و نحوه محاسبه مالیات اصناف

شکی نیست که دولت‌ها برای تامین مخارج خود نیاز به منابع درآمدی دارند. در کشور ما نفت، مهم‌ترین منبع درآمدی دولت است؛ اما در سال‌های اخیر توجه دولت‌ها روی مالیات نیز پررنگ شده است. مالیات در بسیاری از کشورها اولین منبع درآمدی دولت را تشکیل می‌دهد. با تغییر قانون مالیات بر اصناف، احتمالاً برای شما نیز سوال شده است که مالیات اصناف چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟ چگونه می‌توان از معافیت‌های مالیاتی برخوردار شد؟ نرخ مالیات بردرآمد اصناف چقدر است؟ در این مقاله قصد داریم به این پرسش‌ها پاسخ دهیم. تا انتهای
تفسیر ماده 145 قانون مالیات های مستقیم و معافیت آن

تفسیر ماده 145 قانون مالیات های مستقیم و معافیت آن

از دیرباز تا به حال در سرتاسر دنیا دریافت خراج یکی از راه‌های کسب درآمد دولت‌ها برای هزینه‌های جاری خود بوده است. از همین رو تقریبا همگان به نوعی با خراج آشنایی دارند. مالیات انواع مختلفی دارد و با توجه به شرایط و درآمد یا ثروت افراد متفاوت است. یکی از خراج‌های موجود در ایران و سایر کشورهای دنیا مالیات مستقیم است که به طور مستقیم از درآمد افراد و دارایی آن‌ها افراد دریافت می‌شود. بندهای مختلفی برای این نوع دریافتی مستقیم وجود دارد که یکی از مهم‌ترین‌های آن ماده ۱۴۵ قانون مالیات‌های مستقیم است که
3 نقش و ارتباط حسابداری و کارآفرینی در کسب و کار

3 نقش و ارتباط حسابداری و کارآفرینی در کسب و کار

واحدهای آموزشی در دانشگاه ها و دوره های مدیریت کسب و کار عمدتاً ما را به این باور رسانده اند که زبان حسابداری پیچیده و نامفهوم است، تنها عده خاصی با مهارت های ویژه این رشته از آن سر در می آورند و خروجی آن هم مقدار زیادی عدد و رقم و جدول نامفهوم و بی فایده است!

اما این تمام ماجرا نیست. واقعیت این است که در دنیای کسب و کارهای امروزی، حسابداری دیگر محدود به حوزه های مالی و مالیاتی نیست و روز به روز نقش مهم تری در بخش مدیریت استراتژیک و برنامه ریزی های کلیدی کسب و کارها ایفا میکند. یکی از حوزه های
تفسیر ماده ۱۱۹ قانون مالیات های مستقیم و مشمولین آن

تفسیر ماده ۱۱۹ قانون مالیات های مستقیم و مشمولین آن

امور مالیاتی، بخش مهمی از هر کسب و کار یا درآمد است. قوانین مربوط به این بخش از هزینه‌ها به‌قدری محکم است که دقت به آن هم باید به همان اندازه با حساسیت انجام گیرد. قوانین مختلفی را بسته به شرایط موجود برای تعیین میزان مالیات و پرداخت آن در نظر می‌گیرند. با توجه به این که کسب درآمد به روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد، قوانین مالیاتی نیز بر همین اساس و با در نظر گرفتن این روش‌ها، تعیین می‌شوند. تفسیر ماده ۱۱۹ قانون مالیات‌های مستقیم به مودیان مالیاتی کمک می‌کند تا مالیات خود را دقیق‌تر بررسی کرده و پر
مالیات حق العمل کاری چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

مالیات حق العمل کاری چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

حق‌العمل‌کاری به شغلی گفته می‌شود که در آن فرد با فروش مالی که مالکش برای فروش به صورت امانی به دست او سپرده درآمد کسب می‌کند. اصطلاح تجاری حق‌العمل معادل کارمزد یا مزد است. حق‌العمل پولی است که در جهت فروش مالی که برای شخص نیست به دست می‌آید. در این مقاله قصد داریم در مورد این که مالیات حق‌العمل‌کاری چیست و چطور باید آن را ثبت کرد صحبت کنیم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
موضوع و تفسیر ماده 239 قانون مالیات های مستقیم

موضوع و تفسیر ماده 239 قانون مالیات های مستقیم

در این مقاله قصد داریم در مورد ماده 239 قانون مالیات‌های مستقیم صحبت کنیم و این ماده را به صورت تخصصی و از زوایای مختلف مورد نقد و بررسی قرار دهیم. همان طور که می‌دانید، مالیات‌هایی که دولت از افراد حقیقی و حقوقی داخل ایران اخذ می‌کند، برابر با قانون اساسی به دو بخش قانون مالیات‌های مستقیم و مالیات‌های غیرمستقیم تقسیم می‌شود. تفاوت اصلی که مالیات غیرمستقیم و مالیات مستقیم دارند، در اهداف و نحوه وصول آن‌ها خلاصه می‌شود. مالیات‌های غیرمستقیم در واقع مالیات‌هایی هستند که به صورت غیرمستقیم و نامحسوس
<<     <  1  2  3  4  5     >      >>